Svatá církev a satan Topolánek

Tímto výrokem se Topolánek neskonale drze otřel o církev nebo snad měl pravdu ? Topolánek "Já myslím, že církev je nástroj moci, křesťanství je filozofický názor." A následně dodal: "V prvotním křesťanství přece žádná církev nebyla. Prvotní křesťanství bylo bez církve. Církev se chopila díky různým prostě liturgickým, díky oblbování mas, díky brainwashingu totálnímu se zmocnili lidí a jejich mozků. A to křesťanství využili pro své... jako mocenský nástroj, ale samotné křesťanství škodlivé přece není."

Jeho satanstvo si dovolilo upozornit že pro víru k bohu, pokud ji někdo potřebuje, není nutné navštěvovat chrámy a poslouchat preláty, jenž celé dějiny tahají z lidí desátky a vnucují jim své názory a to bez ohledu na to zda věříme v jejich pojetí Boha, či jsme zcela bez potřeby hledat Boha.

To, že církev historicky oblbovala lidi je nepopiratelný fakt. Když někdo nesouhlasil s církevním výkladem byl v někteých dobách prostě upálen ( albigenští, Hus atp. což ovšem neznamená že se tohoto dopouštěli jen katolíci... protestanti zcela rovnoceně ) To, že instituce, jenž hlásá lásku mezi bližními má na svědomí tolik mrtvých ji opravdu diskvalifikuje z práva vykládat boha bez jakéhokoliv kritického hlasu proti její Svatosti.

Tato instituce kromě jiného vyhlašovala křížové výpravy, v jejím jménu bylo prolito mnoho životů namátkou třeba ve 30 leté válce. Sloužila panstvu jako antirebelantský prostředek neb teze, že čím hůř se budu mít ted tím lépe v nebi se opravdu hodí pokud nevolník z podhradí kouká jak pán slaví noc co noc a on na něj pracuje... Ne tato instituce je stejným mocenským nástrojem jako je stát atp... a jen to, že svůj boj o moc se světskými úřady prohrála ji dělá nyní vcelku sympatickou... Tam kde vládne církev tam svoboda a štěstí většinou nekvete! ( Irán, Saudská Arabie atp... )

Otřít se o církev není zločin. Otřít se o církev není ani nevhodné. Neb to že církev kritizovali a perzekuovali komunisti neznamená že církev se stává nedotknutelnou.

Už uplně vidím jak na mě útočí někdo se slovy, že jsem studoval VUML, mám rudý bolševický myšlení atp  apod. Ano tato metoda argumentace je společná pro všechny dějinami diskreditované instituce. Pokud nemohou obhájt to co jsou. A ani nejsou schopni vyvrátit argumenty oponenta zautočí na jeho osobu a to bez ohledu na to, zda útok je pravdivý. Osoba je nucena se bránit a podstata věci je najednou zda je autor názoru ubožák či ne a už se neřeší zda církev smysl má nebo ne...

Tento styl argumentace je podobný všem skupinám, jenž nepodporují svobodné kritické myšlení. Komunisti oponenta obvinili, že je "imperialistickej agent  nebo slouha Vatikánu", církev obvinila z komunismu či z posedlosti dáblem, fašisti obvinovali taktéž z komunismu atp...Rozuměj bez ohledu zda to byla, či nebyla absurdní lež..

Zdá se očividné, že církev je momentálně v mediích zařazena mezi posvátné krávy o ně se není radno otírat ( dalšími jsou homosexualita,multikulti atp. )

Církev není tolerantní a neustále si stojí za svými názory o homosexualitě jako nemoci, nevhodnosti antikoncepce, zákazu interupcí atp. Stačí se podívat do Polska a ještě lépe do minulosti, abychom si všimli jak náš svět bude vypadat pokud radio Maria dostane šanci opět ovládat naše životy!

Je tedy podivné, že mezi posvátné krávy patří jak církev tak názory , se kterými církev neustále bojuje...

Na druhou stranu si samozřejmě uvědomuju, že církev byla v mnoha ohledech přínosná ( centrum vzdělanosti - zároven výhodný monopol, krásné stavby, rozvoj jistého druhu filozofie, jako i rozvoj morálky v jistých směrech.) To a ještě mnohem více pro nás církev udělala, ale to přeci neznamená, že je nedotknutelná. 'Právě to, že se snaží udržet si status nedotknutelnosti ji dělá podezřelou ze stálého nadržování intoleranci a lasce k autoritativnímu vykládu pravdy...

Skydream

 

Autor: Filip Bohata | čtvrtek 25.3.2010 15:03 | karma článku: 15,75 | přečteno: 1117x
  • Další články autora

Filip Bohata

Novinář! Kat současnosti...

1.10.2010 v 16:20 | Karma: 17,67

Filip Bohata

ČEZ nad zlato a vlast!

22.2.2010 v 18:55 | Karma: 14,71

Filip Bohata

Jak se rodí islámští teroristé

9.11.2009 v 9:06 | Karma: 13,91

Filip Bohata

My nejsme děti soudruhu Paroubku!!!

28.5.2009 v 12:47 | Karma: 44,88

Filip Bohata

Středočeský protektor David Rath

22.5.2009 v 13:07 | Karma: 31,41

Filip Bohata

Václav Klaus vazalem Putina?

27.3.2009 v 19:04 | Karma: 24,37

Filip Bohata

Komunismus = Nacismus

8.11.2008 v 20:16 | Karma: 34,45

Filip Bohata

Zločincům chleba a vodu!

23.10.2008 v 16:33 | Karma: 16,59
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)