Evropská integrace je tabu? Není a je nespravedlivá a nerovná!

1. 08. 2008 14:34:04
Lisabonská smlouva se snaží úřednickým žargonem nastolit předstupen Spojeným státům evropským. To není až tak špatná idea ve světě supervelmocí jako je Čína, Rusko, USA a částečně i OPEC, ale způsob jakým se tak děje je neakceptovatelný!

Pokud suverení stát, jakým je Irsko, v referendu rozhodne, že Lisabonskou smlouvu nepřijímá je vrcholně arogantním postojem Nicolase Sarkozyho nutit tuto zemi k opakování referenda ( kam odešly principy demokracie?) těsně po onom referendu. Tento prezident by byl velice rozhořčen kdyby někdo navrhl opakování úspěšného referenda na dané téma.

Likvidace našeho zemědělství v rámci vylévání vína do záchodu ve Francii

EU má plnou hubu "plků" o rovnosti všech se všemi, ale bohužel tato rovnost platí jen pro občany a to také jen částečně. Nechápu proč francouzský zemědělec má dostávat větší dotace než český a zároven je zakázaná jakákoliv celní politika. To ve výsledku prakticky znamená postupnou likvidaci velké části našeho zemědělství do několika let. Poté nám Francie milostivě oznámí že můžeme dotovat stejně jako oni a SocDem přicmrndávači to vyhlásí jako velký úspěch jejich proevropské politiky.

Víte, že už se u nás nesmějí zakládat žádné nové vinice? Proč? No napadá mě, protože Francie potřebuje z přebytků vína dělat krabicové víno a ne ocet. ( dotuje vinaře a následně dotuje přetvoření na ocet, který se následně vylije... no to není prověřené a je to přehnané ale v principu to tak nejspíše funguje )

Diskriminace a srovnáni se soukromým sektorem

Nechápu jakým právem jsme kritizováni právě evropskými velmocemi z nedodržování lidských práv menšin ( zvláště jedné ) Pokud se Německo bojí polského instalatéra a českého kdovíčeho tak je to jasným důkazem nerovnosti obyvatelstva v unii. My na německém pracovním trhu máme šanci jen pokud se hodíme...( s titulem nebo odborníci přes PC- diskriminace zbytku )

Francouzi a další občané "západních států" jako Řecko a Portugalsko ( mají podobné HDP jako my) smějí na Německém trhu pracovat volně!

Vidíte snad jasnější důkaz diskriminace?

Kdyby zaměstnavatel chtěl nepřijmout romského zaměstnance čistě ze strachu, že mu ostatní zaměstnanci odejdou, tak dostane "mocnou" pokutu, bude obviněn z rasismu v novinách z něj udělají pomalu malého Adolfa. Ptám se tedy proč státy v EU, kde se překládá každý papír do každého jazyka v rámci deklarací rovnosti a svornosti všech států, diskriminují státy podle úplně stejného principu? ( voliči v Bavorsku si nepřejí aby Čech a Polák pracovali v jejich zemi zaslíbené, vzali by práci Němcům, kteří ony práce stejně nemají zájem dělat, tak je dělají jiní přistěhovalci nelegálně. )

O členství na druhé koleji

Zaorálek jakožto největší hrozba pro české ministerstvo zahraničí v dějinách našeho státu nám hrozí, že budeme na druhé koleji, pokud bez řečí nepřijmeme lisabonská kompaktáta :-) . Já mám dojem, že jsme na třetí koleji a pojedeme na ní do doby než Francie a Německo přestanou myslet na hegemonii v Evropě ( na druhé koleji jsou státy jako Dánsko, Řecko atd.). Tomu může zabránit jedině spojenectví ostatních států s Británii, která ovšem nadále udržuje splendid isolation ( nemá Eura, nemá Schengen a na EU se jí líbí jen volný trh ).

Tudíž je naší povinností dosáhnout za ratifikaci Lisabonské smlouvy minimálně zpřístupnění pracovního trhu celé EU pro Českou republiku, a také srovnání povolených dotací na zemědělství. ( no a napravení dalších nespravedlností o kterých ani nevím- viz proč sou texty oněch smluv např oproti naší ústavě tak složité? aby jim rozuměli jen zasvěcení a aby se dali interpretovat po vůli velmocí jako je Německo a Francie )

The End

Skydream 08

Ps. Francie již není arogantní světovou velmocí tak vystrkuje ramena alespon v Evropě a přes Evropu by zase ráda kecala do světových záležitostí :-) Ale věřím, že se nezadaří, neb Francouz je značkou kultury na jedné straně a arogantní ( a ted už i zamindrákované) politiky na druhé straně , která v historii vždy nakonec narazila.

 

 

Autor: Filip Bohata | pátek 1.8.2008 14:34 | karma článku: 19.86 | přečteno: 1387x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.91 | Přečteno: 91 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 26.10 | Přečteno: 504 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 516 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 56 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2641
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...