Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Arth-

9. 11. 2008 17:38
Je to smutny... jak tady kde kdo poukazuje na rozdily.

Ty nepochybne existuji...  Tenhle clanek mel za cil poukazat na to, co maji spolecneho - a jako takovej je velmi potreba!

Je to jako kdyz zabije malej, krivonohej evropan a nebo ohromnej, dobre narostle cernoch...  jsou kazdej uplne jinej - ale oba jsou vrazi. :-P

0 0
možnosti
M

manawatu

9. 11. 2008 18:19
Re: Je to smutny... jak tady kde kdo poukazuje na rozdily.

problém je v tom,že některé totalitní suběkty jsou legální a některé ilegální.

ROZDÍLY TU  JAKSI JSOU(?)

0 0
možnosti
JJ

Jen Já

9. 11. 2008 17:38
Karma! Karma! Karma!

Vážený autore tohoto blábolu. Koukám, že jste se nechal unést touhou po vysoké karmě, stejně jako Kříž, Polanecký či Tydlitátová se svým přicmrdávačem Kostlánem. Podle fotky vypadáte, že jste nezažil jak nacismu, tak ani komunismus. Veškeré Vaše poznatky tedy pramení pouze z masivní modré propagandy, která sází na to, že mládí se dá lehce ovlinit a nebude si ověřovat fakta. A ono to funguje. Stačí na net pověsit takovýto výplod a příznivci modrých ptáků si můžou uklikat prsty. Já Vám tu karmu přeji, ale docela by šiklo, když byste napsal o něčem, s čím máte vlastní zkušenosti, a ne o něčem, čemu naprosto nerozumíte a akorát papouškujete to, čím máte masírovaný mozek celý život. P.S. Ode mne karmu nemáte.

0 0
možnosti
A

Arth-

9. 11. 2008 17:39
Re: Karma! Karma! Karma!

Hele, Ty... nekvic a argumentuj! Nesjou stejny? Nebo jsou - ale oba systemy jsou ti symplaticky?!:-P

0 0
možnosti
LS

luki

9. 11. 2008 16:56
A

není to nejhorší co svět kdy potkalo - obyčejná lidská hloupost?? Ta je přeci netřídní a neideologická. Jakákoliv idea je v rukou hlupáka smrtonosná - i ta naše okleštěná demokracie. Takže komunismus = nacismus .... dál do historie jste se nedostal?

0 0
možnosti
S

skydream

9. 11. 2008 17:04
Re: A

ne nic co je dal v historii uz nas neohrozuje,.. nebudu do toho tahat krizove vypravy a muslimy snad... lidska hloupost je konstantni ale komunismus umoznuje hloupym aby vladli chytrym to je jedno z jeho hlavnich nebezpeci...

0 0
možnosti
M

manawatu

9. 11. 2008 15:26
i diskuse

mam problém,proč většina diskusí v netu

se spíše vulgarizuje než kultivuje během svého trvání(?)

nebo to dřív bylo stejný s ukončením na hranici klestí (?) !

0 0
možnosti
S

skydream

9. 11. 2008 16:40
Re: i diskuse

uplne nerozumim. diskuze je vulgarni nahodne. nekdy dorazi oponenti driv nekdy pozdeji... ne vsichni jsou vulgarni. dost tomu prispiva anonymita

0 0
možnosti
Š

švejk.josef

9. 11. 2008 14:50
TY BREBTO

:-©to že takovou snůšků pitomostí je schopno přečíst cca 600 ldií také o něčem vypovídá.(Y)

Chlapečku,více studuj, umenši se a buď hodně pokorný.Pak tě možná budou brát vážně i jiní, než upocení zoufalci s ptákem na klopě místo mezi nohama....Rv

0 0
možnosti
MI

Ajetak

9. 11. 2008 15:22
Re: TY BREBTO

když na autora někdo útočí s takle pitomym příspěvkem, tak je to vlastně pochvala

0 0
možnosti
LK

liuk

9. 11. 2008 14:32
Všechno špatné?

Tak jestli je komunismus do mrtě zcela prolezlý špínou, hanbou a voláním po zákazu, tak by mě opravdu zajímalo, jak je možné že idea tzv. welfare state, který mají dodnes západní demokracie po celém světě si pokaždé alespoň polovinu z deseti hlavních bodů Marxova Komunistického manifestu přijala jako své vlastní? No asi proto, že v hodně povětšinou negativních teoriích, se dá najít nějaké pozitivní aspekty. Takže prosím zastavte tu Vaší úžasnou generalizaci, která už tu stejně byla v diskuzi mnohokrát správně podseknuta ve smyslu, že by se její prvky daly zcela v pohodě použít i na jiné státní nebo privátní ideologie, které si berete jako ideální a krásné.

0 0
možnosti
S

skydream

9. 11. 2008 16:44
Re: Všechno špatné?

resim vykonavatele a ne teorie... komunismus je mozna pekna teorie ale tvrddim ze ve vysledku je stejna jako nacismus

0 0
možnosti
BP

Baxter

9. 11. 2008 14:31
Posuzování ideologií 2/2

Tato "bílá síle" má na svědomí několik desítek mrtvých a stvoky

zraněných jen v uplynulých 2Oti letech a to je podle mně důležité.

Jakékoliv zákazy KSČM jsou jen politickým folklorem,  jehož důsledky by

neměly žádný dopad na skutečnou zločinnost těchto režimů. Není totiž

vinna ideologie a ale člověk, který jejím jménem páchá zločiny.

0 0
možnosti
LS

luki

9. 11. 2008 16:58
Re: Posuzování ideologií 2/2

" Není totiž

vinna ideologie a ale člověk, který jejím jménem páchá zločiny." No hurá, konečně si toho někdo všimnul :-)

0 0
možnosti
BP

Baxter

9. 11. 2008 14:31
Posuzování ideologií 1/2

je vždy obtížné, zvláště v případě kdy existují významné rozdíly mezi ideologií jako takovou a její praktickou podobou v podobě režimu. Pokud bychom takhle měli posuzovat ideologie a zakazovat různé organozace v současnosti, tak bychom dnes museli spolu s KSČM postavit mimo zákon i katolickou církev, organizaci, která má také zločineckou ideologii v kontextu současnosti-Nesnášenlivost k nevěřícím a kaciřům a na svém kontě má snad ještě více mrtvých než nacismus a komunismus. Tato hnutí se tedy dnes správně posuzují podle toho jak se chovají dnes, jak dodržují současné zákony. a tady rovnítko mezi fašistickou a komunistickou ideologii položit nelze. není mi známo, že by komunisté měli na svědomí nějaké násilné činy v posledních 20ti letech. O fašistické ideologii reprezentované současnými pravicovými extremisty to ovšem říct nelze.

0 0
možnosti
JV

metrousek

9. 11. 2008 12:35
Zlatý EVROPSKÝ komunismus

Není lehké srovnávat dvě totalitní obludnosti a osobně bych tam rovnítko nedával; dobře, že mezi nimi nemusíme volit, nevím, jestli byste si opravdu jako Čech jen tak hodil korunou a šel tam, co padlo, kdybyste musel. Churchill a velmoci se nějak rozhodli a asi věděli proč. Doporučoval bych další četbu: Johnsonovy Dějiny 20. století, Littellovy Laskavé bohyně atd. Dále bych odlišil komunismus evropského a asijského stylu (Stalin, Mao, Pol Pot).

0 0
možnosti
M

manawatu

9. 11. 2008 12:49
Re: Zlatý EVROPSKÝ komunismus

tady je asi traumatizující případné zrovnoprávnění nacistů a komunistů dnes.

Demokratické mocnosti a Stalin se stali spojenci, byť s pozdější rivalitou.Myslím, že tato rivalita  byla  zásadnější hnací silou ve 20.století než 2. sv válka.Opravte mne jestli se pletu.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 11. 2008 11:27
Máte to trochu pomíchané

Tím netvrdím, že je to úplně špatně. Míchají se tu totiž dvě roviny. Komunismus je socialismus dotažený do důsledků - tedy rovnost lidí za jakoukoliv cenu (rovnost v otroctví a bídě). Opakem komunismu je kapitalismus bez jakýchkoliv přívlastků, tedy individuální odpovědnost i svoboda, včetně toho, že kdo se nedokáže uživit, tak chcípne. Nacismus je národní socialismus, tedy mix socialistických myšlenek a národních vizí (prosazení národa na úkor jiných národů). V Německu byl o pojetí politiky spor. Levicový proud v NSDAP zastával Rohm. Pravicový byl ministr financí Schacht. Rohm byl v 1934 zabit a Schacht v. r.1937 odstoupil, později byl za přípravu atentátu na Hitlera zavřen do lágru. NSDAP byla strana středová. F.Franko ve španělsku se obešel bez politické strany (falanga byla jen proforma) a byl od středu napravo. O. Salzar byl středový diktátor (zakázal fašisty i komunisty), v podstatě byl korporativista. Skutečně pravicový kapitalistický systém byl krátce jen v USA do konce 19st.

0 0
možnosti
MI

Ajetak

9. 11. 2008 15:18
Re: Máte to trochu pomíchané

jenže o tohle nejde. jde o to, že nacismus i komunismus jsou totalitní ideologie se spoustou společných prvků

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)