Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

TurboFrank

21. 4. 2009 11:10
Základní hodnotou západní civilizace je rovnost všech lidí

a svoboda slova. To jste opsal z nějaké příručky? Vy jste opravdu rovnost někde viděl? Proboha napište kde, ať se tam zajedu podívat.

0 0
možnosti
K

kion123123

21. 4. 2009 11:44
Re: Základní hodnotou západní civilizace je rovnost všech lidí

Ve srovnání s ostatním světem tomu tak skutečně je.Jako vše je i toto relativní, nicméně je to zatím nejlepší z možných světů, z našeho pohledu.

Demokracie nemá univerzální platnost, o tom žádná-ale stejně tak není důvod si nechat nutit tohle náboženskofašistické svinstvo, od těchto náboženských fanatiků!:-©Rv

0 0
možnosti
RVR

Reginald von Ravenhorst

21. 4. 2009 9:24
kontext je dolezity

Nemyslim, ze by v Korane bolo viac alebo menej nasilia nez v Biblii, ci podobnych knihach. Napokon jeho autori urcite poznali minimalne Stary zakon a Talmud. Problem nie je len v texte samotnom, ale aj v jeho aktualnej interpretacii. Kniha spisana v stave ohrozenia alebo dobyvacnych planov bude mat iny jazyk nez ta, ktora je pisana v obdobi pokoja a svetovlady :-) Velkym problemom islamu je neschopnost sa smiat sebe samemu - ak si mozem dovolit takuto personifikaciu. Ked niekomu tecu slzy od smiechu, nenamieri flintu ...

0 0
možnosti
RVR

Reginald von Ravenhorst

21. 4. 2009 9:26
Re: kontext je dolezity

Ups ! To patrilo pod toto (dolu) :

To byla záminka ale hodně důležitý je, jak náboženství vzniká. Křestan

si může říct, co by udělal Ježíš, musilm si může říct, co by udělal

Mohamed.  Atd.

0 0
možnosti
RVR

Reginald von Ravenhorst

19. 4. 2009 16:39
Co takto jeden kacirsky nazor ?

Islamu chyba reformacia ... Ak by ju krestanstvo nemalo, dnes by bolo tam, kde je islam a vojny by sa viedli o Jeruzalem :-)

0 0
možnosti
W

Wendolene

19. 4. 2009 16:50
Re: Co takto jeden kacirsky nazor ?

to rikam v diskusich o islamu porad. Narozdil od jinych nabozenstvi Islam nikdy nemel reformu. Kazde jine nabozenstvi se cas od casu na sebe podiva a neco zmeni. Jenze islam ne. Tam je nemozne neco menit, a tak to vypada, jak to vypada...

0 0
možnosti
TR

tommik

19. 4. 2009 11:02
Zdegenerovaný ksindl ?

Takže ti nad 30, nad 40, nad 50 let, atd., sou podle jakéhosi vohnouta zdegenerovaný ksindl ? Všude ve světě se z historie poučíme, že revoltu a permanentní revoluci, vedoucí k degeneraci systémů, začali zblblí levicoví intelektuálové, kteří se vidí v Che Guevarrovi. Islám je nebezpečné šílenství právě proto, že je šířen ohněm a mečem, viz historie. Je celosvětovým ohrožením demokracie daleko více, než křesťanství.....i když, ani křesťanská víra má svá stinná, neprobádaná místa. Ale bavme se o současnosti. Infiltraci islámu po světě je třeba zastavit. Lži o mírumilovnosti Koránu a proroka Mohameda, je třeba poctivě popsat a varovat lidi celého světa!

0 0
možnosti
R

rohatey

19. 4. 2009 11:17
Re: Zdegenerovaný ksindl ?

Hele nechápu na co narážíš nejdříve čti, potom přemýšlej a potom piš, já jsem nepsal nic o tom že ten zdegenerovaný ksindl jsou lidé nad 30 let, já jsem tím evidentně myslel ty levicové intelektuály z těch humanistických universit kteří jsou bohužel zdegerovaní už od narození a z tohohle se většinou nedostanou ani v důchodovém věku. :-) 

0 0
možnosti
RVR

Reginald von Ravenhorst

19. 4. 2009 9:49
Poznamka na okraj ...vlastne dve.

Pre autora: islam NIE JE jednoliate nabozenstvo a tak kritika en bloc nie je uplne v poriadku. A este taka poznamka: odporucam autorovi by si zistil, kedy si zeny vybojovali volebne pravo napr. vo Svajciarsku o ktoreho demokratickej a zrejme aj krestanskej orientacii nikto nepochybuje.

0 0
možnosti
R

rohatey

19. 4. 2009 10:07
Re: Poznamka na okraj ...vlastne dve.

A to Švýcarsko jasně prokazuje že nic není černobílé, všechno je úúúžasně barevné a nikdo nemá právou soudit kdo je ten normální a kdo je ten nenormální utrnulý ve vývoji ve středověku, který kdyby se nechal napspas sám sobě tak by jezdil na koníkách se šavličkami ale bohužel došlo k té nebezpečné záležitosti že tihle primitivové se sápou po našich technologiích jako jsou jaderné zbraně. To je stejná situace jako bychom nechali běhat malé děti po ulici s ostře nabitými samopálky.

0 0
možnosti
H

Hufner

19. 4. 2009 8:41
Budoucnost...

Budoucnost podle mne patří islámu, zdegenerovanné USA a Evropa plná muslimů - to je vražedná kombinace. Jak vypadá Evropa dnes - totální rozpad rodiny a rodinné soudržnosti, prostituce, podpora a nadšené povzbuzování úchyláků toho nejhoršího ražení, nevěra, nahota na každém kroku, na obrazovkách televizorů se producíruje jedna polonahá filcka za druhou plus potoky krve, devastace jakékoliv morálky a posměch pro ty, kteří žijí slušně, nebývalá šikana slabých nebo chudých jedinců ve školách, neúcta ke starším lidem, podpora flákačů, nemakačenků a lotrů,  nutnost postavit další věznice pro  zhruba 8 000 odsouzených darebáků, sprostota mládeže vůči učitelům.....;-(;-(;-(

0 0
možnosti
H

Hufner

19. 4. 2009 8:44
Re: Budoucnost...

...zdegenerovaNé....

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 4. 2009 1:40
Islam je ve sve podstate nedemokraticky

a proto nema v nasi spolecnosti misto. Jen na priklad: clen islamske viry z ni nemuze vystoupit (nekde pod trestem smrti), zena si nesmi vzit za manzela vyznavace jine viry (tresty zacinaji ukamenovanim), vyznavaci jinych nabozenstvi jsou bezverci, proti kterym se musi bojovat na smrt.. Meli bychom zakazat vstup islamcu do nasi spolecnosti, nepovolit stavbu mesit.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

19. 4. 2009 4:37
Re: Islam je ve sve podstate nedemokraticky

máš zřejmě mylné informace, pokud záměrně nelžeš (to by mi vadilo).

muslim si smí vzít za ženu jak křesťanku tak i židovku, podmínkou je víra v jednoho boha. ježíš je v pojetí islámu nikoli "falešný" (asi to vzniklo ne zcela správným překladem, angl. false) prorokem, nýbrž jedním z proroků (islám ho uznává), nikoli však tím nej... Mimochodem, Alláh, tedy al-láh (po vzoru al-kohol nebo al-gebra) není nic jinéího než the-God. Takže búh je búh a Mohamed je jeho prorok. Jsem ateista a antiklerikál a proti tomuhle nic nemám, jen tu víru nesdílím. Any hint?

0 0
možnosti
L

Luque1

19. 4. 2009 0:28
JIstě

Poroti Islámu je třeba se vymezovat, a to neustále. Nehledě na povahu dogmatu - náboženské nebo světské, k současné podobě islému je třeba vystupovat stejně jako k nacismu nebo komunismu. Jedinou možností je demokratické státní uspořádání (buď zcela profánních ideí - což preferuji, nebo čerpající i z náboženských tradic - které ale nesmí odporovat demokratickém principům současnosti). V takovém uspořádání by připadalo v úvahu takové tendence a náboženství legitimizovat: třeba jako Strana islámská (pokud neodporuje demokratickým zásadám), u nás KDU, nacionalisté (třeba  jako v podání amerických Republikánů, nebo různé směry sociálně-demokratických idejí). Shrnuto do jedné formule (aď se to sem vleze): jsou 3 země za které bych byl nyní teoreticky ochoten bojovat: za Jižní Koreu a Japonsko proti hrozbám (nyní stále více realističtějším) KLDR a za Izrael proti hrozbám (nyní stále více realističtějším) Iránu a jeho soukmenovců. Bohužel, za nějakou dobu to budeme muset pochopit, tak tuším.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

19. 4. 2009 4:43
Re: JIstě

Jen jeden dotaz - co to znamená "se vymezovat" ? Jako ty jsi islám a ja ne? Nebo Ty jsi Mohamed a já jsem Ježíš? pls answr asap, to mě fakt zajímá.

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

18. 4. 2009 23:56
...no jo no...

...no jo no... na jedne strane rikate, ze islam je nasilna ideologie a na druhe strane byste chtel rozhodovat , co je pro islamske zeny spravne a co ne. Vy skutecne vite, ze je to vsem tak proti srsti nebo si to jen myslite, jsa vychovan v krestanskem duchu? Priteli... nic ve zlem, ale dejte si kavu a premyslejte o zivote a za ...rekneme patnact , dvacet let sveho zivota a zkusenosti urcite napisete neco co v sobe skryva nejakou zivotni moudrost a tuhle slataninu (odpustte ), jakkoli jste ted presvedcen, ze mate svatou pravdu, ze? No a u tohohle bodu sveho nynejsiho presvedceni byste mohl treba zacit ... ;-) jestli jste pochopil, co mam na mysli.

0 0
možnosti
S

skydream

19. 4. 2009 0:14
Re: ...no jo no...

ac je to slatanina nebo ne tak vy jste nepochopil základní premisu a to ze zena v islamu si nemuze svobodne rozhodnout co je pro ni dobre ci ne,rozhoduje to muz... zena v islamskem pravu ma postaveni stredovekeho nevolnika... jsem ateista pro informaci tudiz ani krestansky model me nebere jn je mi blizsi protoze me svobody omezuje mene...

0 0
možnosti
B

blastula

18. 4. 2009 23:52
souhlas

Osobně velmi dobře znám leta letoucí dva muslimy- vzdělané,rozumné, žádné fanatiky.O obou  mohu říct se vší zodpovědností, že tolerantnější,slušnější a ohleduplnější muže jsem ve vztahu k jejich  ( i  cizím)ženám neviděla ani mezi Čechy.A to že jsem na chování  hodně choulostivá.ALE.Jsou to lidé, kterým je vzdálený jakýkoli fanatismus a ve fanaticích jakéhokoli přesvědčení vidí nebezpečí. Bohužel, bílí křesťanští fanatici svou tzv. tolerantností,"mírumilovností " a láskou k penězům a moci jsou ochotni zaprodat a nechat zničit naši civilizaci, kulturu i tradice.Bez svědomí, bez uzardění.Ať už muslimy, cikány, nebo kýmkoli jiným.Nic proti přátelství, ale míchat kultury a civilizace NE!Nikdy to nebude dělat dobrotu a ať každý ,kdo chce v jiné kultuře žít akceptuje a sdílí její hodnoty, nebo maže odkud přišel.A politici by si neměli hrát na lidumily, ale měli b prvořadě stát za svými původními národy( ne přivandrovalci) a státy.

0 0
možnosti
NP

Nejaka prezdivka

19. 4. 2009 8:17
Re: souhlas

Tady by si mel nekdo precist knizku asi jako Islam pro zeny, kde je presne vysvetlovano jak si ma manzel vytrenovat manzelku k obrazu svemu a jak je pro ni dobre byt zavrena doma ... Nerikam ze sou vsichni extremni ale problem je ze se o nekterych vecech nesmi ani premyslet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)