Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jda379

18. 4. 2009 23:46
....

to down: reagoval jsem na TruRobos 22:29

 

Co se týče uvedeného časopisu: jedná se o účelově seskládaný kompilát článků a příspěvků porůznu vytrhaných z kontextu. Seriózní autoři zde nemají zájem publikovat. Redakce naopak dává prostor lidem, kteří by nikde jinde asi neměli šanci (a to nikoliv kvůli svým názorům, ale spíše pro naprostý nedostatek znalosti věci).   

 

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

19. 4. 2009 3:38
Re: ....

Zaplaťbůh se na internetu může na ony texty podívat každý a zvážit, zda větší bláboly píšou tam a nebo zda je píšete vy. Pro kontrolu se pak mohou podívat ještě na naše islámské weby a přečíst si tam nějaké praktické denní moudro. To, co je tam k vidění, je často více šokující, než co tvrdí Eurabia.

0 0
možnosti
J

Joooudas

18. 4. 2009 23:46
Já bych řekl

že rozdíly mezi (skutečnými) křesťany a muslimy nejsou tak velké - podle obou náboženství mají žít tady morálně, aby se po smrti dostali do nebe. Normální musulmani jsou třeba v Egyptě, během ramadánu se starají o chudší sousedy apod. Teroristická cesta je podle mě "očůrání" nutnosti snažit se celý život o to, aby si člověk "zasloužil nebe". Kdysi mě zklamal pan Klíma, když někde napsal, že křesťani na rozdíl od muslimů nikdy (myšleno asi ve 20. století) nevraždili ve jménu víry - viz libanonské milice, Severní Irsko, americký křesťanský fanatik Unabomber...

0 0
možnosti
J

jda379

18. 4. 2009 23:44
...

Názory tzv. normálních lidí bych se moc neoháněl. Jak pravil Churchill, nejsilnějším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem.

 

 

Ke Gaze: stačí se seznámit s dokumenty OSN či nevládních organizací (těch seriózních pochopitelně). To mluví za vše. Skutečně protiizraelské názory můžete najít např. v arabském (i tom moderátním) či íránském tisku (;-D). V tom našem těžko. 

0 0
možnosti
BI

Brkoslav IV

18. 4. 2009 23:40
...no jo no...

...myslim, ze autor nevnima problematiku nabozenstvi a dava se svest jen otrepanym povrchem , ktery je vytrzen ze souvislosti. Vznik a hlavne pak rozsireni krestanstvi a vznik islamu a sfera jeho nasledneho rozsireni hovori o podminkach akceptability nabozenstvi jako utilitarni filosofie pro specificke podminky jak uzemni, podnebni , tak i spolecenske. Podle jakeho kriteria hodnotit , ktere nabozenstvi je tzv. lepsi nelze pouze odsud z Ceska a z jeho polohy a zivotnich podminek. Skoro kazdy druh nabozenstvi zahrnuje i militantni priznivce , kteri jsou videt a meni nas pohled ....mluvime-li o chlebu a chceme-li vytrhovat, musime take vzpomenout mimo jine i krizove vypravy, inkvizici ... Ja bych se bal to videt tak cernobile. Za vsim jsou penize... :-).Kdosi moudry rekl: 'Bojim se cloveka, ktery precetl jednu knihu' ...

0 0
možnosti
JR

Jarecks Smile

19. 4. 2009 3:34
Re: ...no jo no...

Já myslím, že autor moc nevyzdvihoval křesťanství(i když přiznal, že mu je bližší) spíš říká, že islám se mu prostě nelíbí pro svojí agresivitu, která se nedá povětšině popřít....

0 0
možnosti
MK

sarumánek

18. 4. 2009 22:39
křesťanství nás oslabuje

V době, kdy je křesťanství na ústupu a naše společnost je víceméně materialistická, je s podivem, do jaké míry se původně křesťanské myšlenky stávají základem moderní demokracie. Mám na mysli například ono "kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem". Nikdy se tento láskyplný přístup k nepříteli neuplatňoval více než v současnosti. Jde to až do takových abnormalit, že masového teroristu zodpovědného za smrt tisíců nesmíme mučit, přestože bychom tím mohli zabránit smrti dalších tisíců. A pokud nám nějaká ideologie vyhlásí válku a usiluje o naše zničení všemi dostupnými prostředky, my proti ní nebojujeme a snažíme se jí chápat. Tento přístup stává se stále více důvodem našeho mocenského oslabení a možná i zániku. Nepřítel si totiž servítky nebere.  A my jsme rezignovali na možnost zničení toho, kdo chce zničit nás, přestože v současnosti k tomu máme narozdíl od něj prostředky. On je bude mít brzy taky - a využije jich, neboť "láska k bližnímu" není součástí jeho pohledu na svět.

0 0
možnosti
JK

regulator

18. 4. 2009 22:28
dobre napsany clanek.......

piste castejc !! R^R^

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

18. 4. 2009 22:26
Rád bych připomenul

všem teoretikům samoopravitelnosti demokracie a nutnosti multikulturalismu, že nacismus byl okrajovým, jen mírně nesnášenlivým učením a to do doby, než se zcela demokraticky dostal k dostatečné moci, aby už žádnou jinou nepotřeboval. Co vlastně hlásal? Dekadenci Západu, nutnost zbavit se militantního židovstva, potřebu opravit morálku Evropy... skoro jako islám, ne? Pokud potřebujeme světovou válku pokaždé, abychom zjistili, že nějaká filozofie jednoduše není kompatibilní s demokracií, tak potěš koště 8-o

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 4. 2009 1:44
Re: Rád bych připomenul

Uz jsme prakticky ve valce proti islamu, i kdyz se tato valka nevede na frontach tankovymi udery.

0 0
možnosti
J

jda379

18. 4. 2009 20:52
reakce II.

...Samotný fakt, že autor může publikovat takovýto článek svědčí o poměrně široké svobodě slova ve vztahu k islámu. Možná by mohl zkusit publikovat podobný článek na adresu jiné menšiny a sám by mohl být nemile překvapen s jakou reakcí by se ze strany bezpečnostních složek setkal ;-).

0 0
možnosti
J

jda379

18. 4. 2009 20:50
reakce...

Zajímalo by mne, jaké je odborné zázemí autora.  Článek nepoukazuje ani na to, že by dostatečně ovládal rodný jazyk (a teď nemyslím překlepy, kterým se nevyhne asi každý).

Pochybuji, že by jeho vnímání islámu bylo založeno na něčem jiném než na obraze zprostředkovávaném právě západními a našimi médii. Možná by měl tedy uvést, v čem ony manipulace a lži spočívají.  Kritika různých excesů, postavení žen v muslimském světě nebo manželský život Proroka Muhammada jsou v nich totiž přetřásány poměrně často. Rovněž blízkovýchodní konflikt či  tristní lidskoprávní situace Palestinců jsou líčeny takřka unisono tónem, který zcela přebírá izraelské argumenty i vidění problematiky.

  

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

18. 4. 2009 22:29
Re: reakce...

Vážně? Ze které země to píšete, z pásma Gazy? U nás se v médiích neustále blábolí, že zlý izraelský tank postřílel hodné děti, které na něj mírumilovně házely molotovy... jen velmi málo médií si dovolí multikulturní sen kritizovat, například Eurabia. Nebýt jí, nevíme ani, co si o svých nových sousedech myslí normální Nizozemci a Švédové, těch se mainstreamová média přece ani nebudou ptát...

0 0
možnosti
DS

VyMeTaky

18. 4. 2009 20:44
Vy jste se rodičům nějak nepovedl...

Ohledně silikonu, pózování apod. je to o svobodě volby. Ženská sama se může rozhodnout, jestli chce silikony, může se sama rozhodnout, jestli chce ukázat <|> a jestli to, co dostane za ukázání v tisku nebo na pornosajtu, stojí.

0 0
možnosti
S

skydream

18. 4. 2009 22:26
Re: Vy jste se rodičům nějak nepovedl...

zenska v zemi kde vladne pravo saria tuto volbu nema. a jestli sem se povedl nebo nepovedl rodicum laskave ponechte mým rodicum tak jako ja to ponecham vasim

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)