Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlad IV

25. 3. 2010 19:50
Shrnutí celého blábolu!

Hovno se dalo do tance, a ještě si dalo ruce v bok.......!!!!!!!!

Totéž platí o předsedovi ODS, o jeho souputnících s jinou stranickou knížkou nemluvě.....

0 0
možnosti

Vlad IV

25. 3. 2010 19:47
Shrnutí celého blábolu!

0 0
možnosti

Saltos Alim

25. 3. 2010 18:13
Tak hleďme

Docela jste mne pobavil.

 Prostě řečeno, není nad to hodnotit  každou minulou dobu zcela mimo její dobovou  aktuální situaci se všemi tehdy platnými hodnotami, vztahy, vazbami, úrovní poznání a nepoznání, vědy, umění, filosofií  etc., a dnes směle  u kafé či piva dělat pokusy o hodnocení a závěry.  Držel bych se spíš pana Broučka  a k tomu třeba i Švejka.    8-o  

0 0
možnosti

skydream

25. 3. 2010 17:18
dokonceni

ostatne vsimnete si ze levicoví intelektualove zacatku dvacateho stoleti byli proti církvi... dale je zajimave na ci stranu se cirkev ve spanelsku v dane dobe velice mocna postavila za spanelske obcanske valky...atp atp... vim ze samozrejme v kazdem z nas je krestanstvi zazrane a neni to spatne ale to neznamena ze nemuzeme odsoudit onu instituci za chyby jez ucinila a knimz se ted pokrytecky nehlasi

0 0
možnosti

skydream

25. 3. 2010 17:21
Re: dokonceni

chyba patri to k diskuzi s iacobau

0 0
možnosti

experience

25. 3. 2010 16:20
Dějiny ranného křesťanství je jeden velký mýtus.

Každopádně se ale stalo neodmyslitelným dějiným fenoménem staro- a středověku. Spolupodílelo se na vývoji etických hodnot. I církev ja ko instituce se na něm podílela, to nelze oddělovat. Ale každá taková masová organizace je také ve své podstatě utlačovatelská.

Na toto téma byly a budou napsány hromady knih a každý má právo na svůj pohled. Ale povrchní - hospodské - nadhození, jaké si může dovolit Filip Bohata na blogu nebo experience v diskusi, si nemůže dovolit někdo, kdo chce být premiérem státu. Aspoň já bych se takovému tlachalovi nesvěřil. 

0 0
možnosti

skydream

25. 3. 2010 17:09
Re: Dějiny ranného křesťanství je jeden velký mýtus.

věřím že paroubek který se tomuto vždy obratně vyhne bude kvalitním premierem:-) a hospodsky tlachal to tAKy neni neb on za totáč byl šefem všech hospod :-)

0 0
možnosti

iacobau

25. 3. 2010 15:36
Pokrač.

A pan Topolánek je jen dokladem tohoto "mainstreamu" - ten rozhovor opravdu nemá chybu. Je opravdu modelový.

0 0
možnosti

iacobau

25. 3. 2010 15:34
Tuctová kritika

Církev upalovala odpůrce, ovládala a stále ovládá masy, vybírá desátky, ve jménu sebe či Boha zabíjela. A je proti antikoncepci. Ale občas tam možná taky bylo něco dobrého (nějaká ta vzdělanost, možná morálka...).

Rozvinutím předchozího odstavce se nese naprostá většina kriticky postavených článků na téma církev (obvykle katolická). Na jedné straně je nutno uznat, že tato kritika nestojí zcela na vodě. Avšak na druhou stranu je třeba brát v potaz fakt, že speciálně česká společnost snad ještě víc než okolní postrádá často elementární vědomosti o katolické církvi, jejím bohatství, učení, liturgii, každodenním životě atd. Existuje řada populárních klišé, které jsou pouze představami naprosto vzdálenými realitě, ale přesto nekriticky přejímanými.

Mohu jen připomenout populární termín "neposkvrněné početí", o kterém snad 99% národa netuší, oč jde, nebo domněnku, že všichni katoličtí duchovní mají povinný celibát.

0 0
možnosti

skydream

25. 3. 2010 15:58
Re: Tuctová kritika

proč bych měl znát její liturgii ? copak musím mít nastudovaný vědecký ateismus ci marx leninismus abych mohl kritizovat dusledky komunismu ? tAK VYVRATTE tezi ze cirkev slouzila k ovládání lidi a nyní k mocenským choutkám uvnitř sebe sama a já přinesu dalši argumenty ale tyto jsou nejpodstatnejsi a nikdo mi je nikdy nevysvetlil nevyvratil...

0 0
možnosti

pesimista

25. 3. 2010 15:33
Topolánek zabruslil do hisrorie staré 2000 let jak

by byl profesorem církevní historie. Jeho zkratkovité vyjádření neslo jednoznačně pečeť komunistické výchovy. Znám mnoho hluboce věřících lidí, kterým zcela určitě nikdo halvu nevymyl, mnozí se dokonce dostali k víře a církvi (jedno jaké) až v dospělosti. A právě takové lidi musí nutně vulgární hodnocení, řeknu-li slušně, naštvat. Topolánek se tak chová přezíravě ke značné části obyvatel této země, plátců daně a rodičů dobře vychovávaných dětí, tedy budoucnosti. Pokud s ním souhlasíte,klesáte na stejnou úrověň jako on.

0 0
možnosti

skydream

25. 3. 2010 15:59
Re: Topolánek zabruslil do hisrorie staré 2000 let jak

projevováním odlišného názoru neklesám na žádnou uroven a asi jste nečetl o čem jsem psal,... neb jste už klasické argumentace ad persona...

0 0
možnosti

vodní želva

25. 3. 2010 15:13
Nebudu Vás pomlouvat, jak si o to říkáte.

Vezmu to z jiné stránky. Podle mě je evidentní, že nejste věřícím člověkem a já se přiznám, že já také ne. Jenže věřící lidé ty výroky Topolánka vnímají jinak než Vy nebo já. A tady je podstata problému - Topolánek kandiduje na Jižní Moravě a to je místo, kde je věřících nejvíce v celé republice. Z tohoto pohledu jsou jeho výroky o církvích minimálně krajně netaktické a mohou znamenat jeho krutou volební prohru v tomto lidnatém kraji.

 

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS