Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)  Mladý pane! Nepište odborně o tom o čem nemáte ani tuchy, jak to v té době bylo! A hlavně musel byste čerpat z nějakých věrohodných podkladů, ne z Plesku a nebo....JPP(jedna paní povídala)! Váš písemný projev vypadá, jako projev historika, bohužel upravený k vlastní propagaci a špinění (bezdůvodné), jiného! Nevolte ho a ušetřete si ty trapné invektivy!  RvRvRv

0 6
možnosti
Foto

Ti, kteří pracovali v zahraničním obchodu a cestovním ruchu, pobývali za v zahraničí naprosto běžně i za totáče. Těžko můžete s někým obchodovat bez toho, abyste byli v úzkém kontaktu. A komunisté valuty potřebovali.

Upřímně řečeno - zrovna to Maroko bych za terno nepovažovala. Přece jen je to Afrika (tehdy bez internetu a mobilů). Řada lidí byla léta na mnohem atraktivnějších misích, ostatně právě kvůli tomu byl o studium zahraničního obchodu nebývalý zájem.

Každému, kdo v době normalizace navštívil tzv.západ, hrozilo, že bude předvolán na StB, kde bude tzv. vytěžen. I kdyby tam vyjel jen na pár dní a jednorázově.

Mýlíte se i v dalších bodech - buď záměrně nebo z neznalosti nejrůznějších mechanizmů a pravidel, ale i faktů.

1 2
možnosti
Foto

AD: Moudrá

Pracovat v zahraničí mohl jenom kovaný komunista a ten, u kterého byla

rodina prověřena do posledního kolena, aby byla jistota, že tam nezůstane. Rozdíl je být vytěžen a rozdíl být agentem a podepsat tak zvaný vázací akt. Jak řekl Oscar Wilde . Nikdo není tak bohatý, aby si mohl koupit dobré jméno

3 1
možnosti
Foto

pan Zeman táké okouzlil hodně lidí

0 0
možnosti

Po volbách ti některým dojde, ale to už bude pozdě!!!

0 0
možnosti

Časem na to přijdou všichni a někteří to i přiznají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)