Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

Ondra M

6. 3. 2008 16:42
Cenzura!

CENZURA!!!!!!!

Tak tohle je tedy skutečně do nebe volající! (Y)(Y)(Y)(Y):-©

0 0
možnosti

Ján

6. 3. 2008 16:14
Návod na příměří

Proč jim každému na osobu a den (včetně  kojenců) nevylpácíme minimálně Kč 1.000--??? Proč jsme tak líní na ně pracovat a nedopřejeme jim každých 4-5let nový byt výměnou za starý a vybydlený??? Hanba bílým, líným a  drzým hubám!!!!

0 0
možnosti

Bohata

6. 3. 2008 16:16
Re: Návod na příměří

protoze setrime na dluhy co nadelala socilani demokracie? treba kdyz  pred volbama do europarlamentu dal spidla mimoradnej duchod a pridavky na deti ? :-))

0 0
možnosti

Simsalabim

6. 3. 2008 16:09
Podívejme se

na pozitivum páně Bohatova článku. Pravda je, že cikáni mají jinou kulturu a možná, že bych přesněji řekl "zvyky" než většina domorodého obyvatelstva Čech. Nutit jim náš způsob života je stejná chyba, jako nutit Iránčanům americkou demokracii. Na druhé straně, slyšel někdo, že by byly problémy ve sféře vzdělání s vietnamskými, čínskými, švédskými, ruskými (atd.) dětmi v našich školách? Zastávám názor, že veškerý zdroj vlivu na děti je jejich rodina. Ale to je zřejmě nad síly našich odborníků toto řešit.

0 0
možnosti

Bohata

6. 3. 2008 16:12
Re: Podívejme se

páně bohata tě poznat:-))

0 0
možnosti

Bohata

6. 3. 2008 15:40
neráčím

vím... ale vtip je v tom ze za techto dob se tyto zákazy tak nevynucovaly...

0 0
možnosti
AH

nyny.

6. 3. 2008 15:32
komunisti ?

Nevím, je v módě všechno svádět na komunisty, ale co se týče zákonů a vyhlášek týkajících se cikánů a kočování, račte navštíviti příslušné zákony první republiky, ba ještě i za c.a k. mocnářství, stručný výtah obsahuje aspi, nebo že by Masaryk byl komunista ?

0 0
možnosti

chickensalad

6. 3. 2008 16:03
Re: Re: Re: Re: komunisti ?

Jo taky souhlasim :). Je to proste o stejnem a spravedlivem pristupu ke vsem, ktera se ale  nedeje. Vzdyt je znamo, ze "oni" si ty svoje davky vzdycky uhadaji,a nevahaji na tu socialku prijit hezky cela rodinka, kdyz o to jde. To se pak nelze divit, ze jim to ta urednice radsi priklepne, aby mela pokoj. Proste z jejich strany by mela prijit aspon minimalni aktivita,snaha...a ne jen cekat s natazenou rukou na dalsi davky. Ja bych to udelal jako na Slovensku, proste horni limit na davky a smitec. Ale to si tady asi nikdo nedovoli(mozna Cunek..nevim)..

0 0
možnosti

leon

6. 3. 2008 15:28
vražda gramatiky

Nevím jak kultura jako celek, ale gramatika jako její část dostala ve Vašem podání zle na frak. Tolik hrubek jsem neviděl, ani nepamatuju.

0 0
možnosti

Bohata

6. 3. 2008 15:33
Re: vražda gramatiky

pro mouchu nevidis slona:-)))

0 0
možnosti

Petr

6. 3. 2008 15:16
blog nanic

Možná některé uvedené argumenty jsou správné, ale čas se bohužel vrátit nedá. Dejme jim to nejlepší vzdělání ? A jak si to ve své naivitě představujete? Jedna věc je vzdělání poskytovat a druhá věc je mít o něj zájem. A tady asi bude trochu problém ...  Ono to totiž bývá tak, že "normální" rodiče říkají svým dětem: jestli se nebudeš dobře učit, skončíš někde u lopaty... A dělají pro zdárné vzdělávání svých potomků obvykle maximum. Pak je část rodičů, kteřá na vzdělání svých dětí kašle a část populace je bohužel nevzdělávatelná. Zamyslel jste se někdy nad tím, do jaké skupiny uvedená část patří ? A hlavně proč ? Asi to nebude problém naší většinové populace, a to si můžete sypat popel na hlavu jak chcete i za minulé generace

0 0
možnosti

Sayrayt

6. 3. 2008 15:15
O Cikánech

Je sice pravda, že je komunisté donutili skončit s kočováním a usadit se v domech. To už ale máme za sebou, nyní zase mohou kočovat a to dokonce po celém Schengenu! Problém je v tom, že doba pokročila a cikáni tak nějak ztratili krok, dneska už totiž nemužou jen tak krást slepice, aby se najedli. Navíc píšete betonových králikárnách či monstech - uvědomujete si, kolik prostoru by se muselo zastavět, abyste ubytoval všechny lidi z těch paneláků? A uvědomujete si také, že nejen cikáni, ale také stovky tisíc "gádžů" bydlí v těch panelácích a nestěžují si?

A na závěr - odpusťte si prosím ty srdceryvné řevy o "vrazích kultury" a pod. Já osobně jsem nikomu kulturu nezavraždil. Nacisté a komunisté potlačovali také kulturu, která se mě líbí (swingová a jazzová muzika) jelikož to považovali za ideologicky špatné (dechovou hudbou k lepším zítřkům) a přitom se tahle kultura tady už dávno vzpamatovala a působí tu spousta uznávaných lidí. Všechno jde, když se chce, problém je, že cikánům se nechce.

0 0
možnosti

Jarda

6. 3. 2008 15:13
Autor má možnost jít příkladem.

Nechť si vezme nad nějakou romskou rodinou patronát a když se mu podaří docílit pozitivních výsledků, bude mít plná právo nás ostatní poučovat.

Bude-li úspěšný, určitě mu i budem naslouchat.

Ale dokud říká "my" a myslí tím "vy", je víc než jen nedůvěryhodný.

0 0
možnosti

Zuzana Paroubkova

6. 3. 2008 15:08
WTF ?

buuhuuu, dojemnej clanek. ;-( ja cigany nikam nestehoval a stejne me jako kluka nekolikrat zbili a okradli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)